localizador de personas por movil iphone handy ausspionieren schutz keylogger free download easy programa espião para pc gratis + serial scaricare messaggi viber su pc best keylogger open source android keylogger whatsapp free

Cetak

 

PEMBANGUNAN ASNAF

Wujud pada tahun 2010 bertujuan membantu melancarkan program pembangunan asnaf khususnya fakir dan miskin untuk meningkatkan taraf ekonomi melalui latihan kemahiran dan bantuan modal.

Antara kursus yang telah dianjurkan oleh MUIP ialah Jahitan Langsir, Membuat Kek dan Coklat, Jahitan Manik, Urutan Pos Natal, Jahitan Baju Tradisional, Masakan Kueh Tradisional, Gunting Rambut Lelaki, Dandanan Rambut Wanita, Aksesori Kristal dan Lanskap dan Mesin Rumput.

Manakala bantuan modal dan peralatan yang telah diberikan oleh MUIP ialah oven, mesin rumput, mesin gergaji, mesin pengadun tepung, enjin bot, peti sejuk beku, mesin jahit dan sebagainya. Bagi pembinaan rumah asnaf pula MUIP memperuntukkan bantuan sehingga RM38,000.00 seunit dan bantuan baikpulih rumah pula sebanyak RM18,000.00 seunit. Disamping menyediakan kursus dan latihan kemahiran MUIP juga menjalankan kerjasama dengan Jabatan Tenaga Kerja bagi meningkatkan ekonomi asnaf melalui Program Azam Kerja 1 Malaysia.

Aktiviti Unit Pembangunan Asnaf ialah :

1.Menganjurkan Kursus dan latihan kemahiran kepada asnaf

2.Menguruskan bantuan modal dan peralatan kepada asnaf

3.Menguruskan permohonan membina rumah baru kepada asnaf

4.Menguruskan permohonan membaikpulih rumah kepada asnaf

Hubungi Kami :

  Majlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang

  Kompleks Islam Sultan Haji Ahmad Shah,

  Jalan Istana Permai,

  26600 Pekan, Pahang Darul Makmur.

  Tel : 6+09 4221311 Fax : 6+09 4221885

  e-mail: Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.

Agihan Zakat Januari Sehingga November 2016 berjumlah:

RM 119.9 JUTA