localizador de personas por movil iphone handy ausspionieren schutz keylogger free download easy programa espião para pc gratis + serial scaricare messaggi viber su pc best keylogger open source android keylogger whatsapp free
Cetak

 

FAKIR & MISKIN

Unit Fakir dan Miskin berperanan mengurus bantuan zakat khusus kepada asnaf fakir dan miskin. Unit ini juga turut menguruskan pelantikan amil bagi zakat fitrah seluruh Negeri Pahang.

Unit ini bertanggungjawab menguruskan bantuan :

1. BANTUAN BULANAN

Bantuan ini adalah untuk menampung keperluan asas mereka yang memerlukan seperti kos makan, minum, penginapan, pendidikan anak juga perubatan bagi mereka yang benar-benar layak

2. BANTUAN AM SARA HIDUP / PERUBATAN / PENDIDIKAN

Bantuan ini  di berikan secara one off  bagi menampung kos sara hidup, kos rawatan hospital dan pendidikan anak bagi asnaf fakir dan miskin. Permohonan boleh di buat melalui MUIP Cawangan di Daerah.

3. BANTUAN TAHUNAN MENYAMBUT AIDILFITRI

Bantuan ini di berikan khusus ketika menjelang Hari Raya Aidilfitri. Di berikan setiap tahun kepada asnaf fakir miskin . Penerima adalah terdiri daripada individu yang dikenalpasti miskin/fakir oleh Amil yang di lantik oleh MUIP.

Hubungi Kami :

  Majlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang

  Kompleks Islam Sultan Haji Ahmad Shah,

  Jalan Istana Permai,

  26600 Pekan, Pahang Darul Makmur.

  Tel : 6+09 4221311 Fax : 6+09 4221885

  e-mail: Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.

Agihan Zakat Januari Sehingga November 2016 berjumlah:

RM 119.9 JUTA